Bağışıklık Güçlendiren 5 Baharat

Soğuk kış günlerinde olduğumuz bu günlerde vücudun bağışıklığının güçlü olması baharat tüketiminden geçiyor. İşte zinde ve sağlıklı bir vücut için tüketebileceğiniz 5 baharat …

Tarçın
Covid-19 ve diğer hastalıklara karşı sağlığımızı korumaya devam ediyoruz. Baharatların günlük hayatımıza etkisi kuşkusuz yemeklerimizde tüketmekten geçiyor. Tarçın, iltihap önleyici özelliklere sahiptir bu baharat kokusuyla hemen ayırt edilir. İçeriğinde bir dizi antioksidan yer alan tarçın aynı zamanda anti-bakteriyel özelliklere de sahiptir. Tarçın genel olarak Çin tarçını ve Seylan tarçını olarak ikiye ayrılır. Tarçın çok uzun yıllardır tıpta yaygın olarak kullanılıyor. Antioksidan miktarı açısından tarçın, sarımsaktan bile öndedir. Kalp ve damar hastalıkları riskinde azalma, kan şekeri seviyelerinin normalleştirilmesi, kansere karşı koruma ve bakteri ve mantar enfeksiyonlarına karşı mücadelede de tarçın oldukça etkilidir. Bu baharat, mutfakta çeşitli denemeler yapmayı sevenler için gerçekten benzersiz çünkü onunla sadece hamur işleri değil, çeşitli yemekler de pişirebilirsiniz. Antik Kuruyemiş online mağazasından sipariş verebileceğiniz tarçın çubuk ve toz halinde iki farklı şekilde satılmaktadır.
Sarımsak Toz
Sarımsak, mutfakların olmazsa olmazıdır. Kış mevsiminin vazgeçilmezidir. Aynı zamanda antioksidan içerdiğini ve iltihap önleyici özelliklere sahip olduğunu da hatırlatmamız gerekir. Araştırmalar, sarımsağın soğuk algınlığı ve grip semptomlarının şiddetini azaltmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor. Sarımsak ayrıca kolesterolü ve kan basıncını düşürür, bağırsak florasını normalleştirmeye yardımcı olur. Sarımsağı diyetlerinize dahil edebilirsiniz. Kokusundan hoşlanmayanlar çorbalarda, kızartmalarda, sebze güveçlerinde et suyunda sarımsak kullanabilirler. Ayrıca et veya deniz ürünleri için her zaman sağlıklı bir baharattır.

Granül şeklinde toz olarak satışa sunulan sarımsak yemeklerinize lezzet katacak. Sarımsak granül ile ilgili daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.
Zerdeçal
Zerdeçal, çiçekli zencefil bitkisinin kökünden yapılır ve 4 bin 500 yıldan fazla tıbbi olarak kullanılmaktadır. Zerdeçalın aktif bileşeni olan kurkuminin vücudun antioksidan kapasitesini arttırdığı ve serbest radikallere karşı oldukça etkili olduğu bilinmektedir. Zerdeçalın ayrıca mantar büyümesini engellediği ve tümör hücrelerinin gelişimini önlediği gözlenmiştir. Yemeklere, hamur işlerine ve çorbalarınıza zerdeçal ile özel bir tat verebilirsiniz. Zerdeçalın çay olarak tüketildiğinde de çok etkilidir. Zerdeçalın faydaları için tıklayın!

Kekik
Ülkemizde yetişen en sağlıklı baharat çeşitlerinden biri de kekiktir. Kekik et yemekleri, sebze yemekleri ve salatalara muhteşem tat verir. Kekiğin A vitamini, beta karoten, kalsiyum, B vitaminleri, potasyum ve çinko içerdiği bilinmektedir. Bronşit ve viral solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. Kekik, bakterilerin antibiyotiklere karşı direncini azaltır, bağışıklığı artırır ve iltihabı azaltır. Kekik yaprakları taze veya kurutulmuş olarak tüketilebilir. Kuru kekik daha keskindir, bu yüzden taze kekik yerine kullanıyorsanız fazla tüketimden kaçınmalısınız. İşte kekik hakkında merak edilenler!

Zencefil
Zencefil, harika bir tada sahip evrensel bir ilaç olarak görülür. Metabolizmayı hızlandırır, iltihap önleyici özelliklere sahiptir, bağışıklık sistemini güçlendirir, B ve C vitamini içerir. Zencefil ayrıca mide bulantısı ile baş etmeye yardımcıdır. Yemeklerde farklı şekillerde kullanılabilir. Zencefil Antik Kuruyemiş ve antikkuruyemis.com’da satılmaktadır. Taze, kurutulmuş ve toz olarak satın alabileceğiniz zencefil, sıklıkla çay olarak tüketilir. Yorgunluk ve soğuk algınlığı için doğal bir ilaçtır. Bal ile birleştiğinde etkisinin arttığı bilinmektedir. Zencefil çayı tarifi için buraya tıklayabilirsiniz. Blog yazımızda yer alan bu baharatlar sağlığa faydalı ve etkili besinlerdir. En lezzetli ve sağlıklı baharatların bile dengeli tüketilmesi gerektiğini unutmayın. Baharat ve kuruyemiş çeşitlerinin aşırı tüketiminden kaçının. Gerekli durumlarda doktorunuza başvurun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *